Entries by MrBak

Kampi veror frankofon

Prej 10 deri më 15 korrik, një grup prej tridhjetë adoleshentësh dhe fëmijësh shqiptarë së bashku me mësuesit e tyre u takuan në Luginën e Rugovës për një kamp veror frankofon. Iniciativa e këtij kampi veror u mor nga Shoqata e mësuesve të gjuhës frënge në Kosovë (APFK). Me këtë rast, grupi i të rinjve […]

Marguerite Boucicaut, pronare dhe grua e popullit

Asgjë nuk parashikonte që Marguerite Boucicaut do të bëhej një prej pronareve më të famshme të kohës së saj. Ajo ishte gjithashtu dhe një nga pioneret e politikave sociale nëpër ndërmarrje. Bashkëkohase e Lui Pastër, ajo është ende një ndër figurat emblematike në botën e sipërmarrjes sidomos në lidhje me angazhimin e saj social dhe […]