• Kultura

Kultura është një fushë veprimi të cilën e kemi shumë për zemër. Në fakt, frankofonët dinë shumë pak për fqinjët e tyre shqiptarë, qoftë për historinë apo traditat e tyre. Në të njëjtën mënyrë, ne duam që shqiptarët ta njohin dhe ta duan kulturën franceze, për hir të pasurimit reciprok. Ndaj ne besojmë se këto dy qendra të civilizimit kanë shumë për të mësuar nga njëri-tjetri.

Shoqata 4 Ngjyrat vepron në fusha të ndryshme kulturore:

  • demokratizimin e qasjes në kulturë në vendet shqipfolëse (Shqipëri, Kosovi etj)
  • ruajtjen e trashëgimisë kulturore të shqiptarëve dhe frankofonëve
  • mbështetjen për artistët e rinj
  • promovimin e kulturës franceze në Kosovë dhe asaj shqiptare në Francë

Veprimet tona në mbështetje të kulturës …

Mësoni më shumë për të gjitha projektet kulturore të mbështetura nga 4 Ngjyrat!

ballet prejlocaj prishtina

Baleti Preljocaj në Prishtinë

Më 7 tetor 2017, kulturës franko-shqiptare iu bë një homazh…
© Copyright - Les 4 Couleurs